Kratek izlet

Jezero Trboje

Trbojsko jezero leži na podeželju med Medvodami in Kranjem. Nastalo je po zajezitvi reke Save za hidroelektrarno Mavčiče. Jezero meri en kvadratni kilometer in je globoko do 17 metrov. Bogato je z ribami, predvsem različnimi vrstami krapov. Ob njem se je razvilo naravno okolje, v katerem danes gnezdi ali občasno prebiva okoli 140 vrst ptic.

V zadnjem času je poznano predvsem po kavarni Čolnarna in brunarici Kriva Ščuka, v katerih si po SUPanju lahko privoščite osvežilno pijačo ali odlično postrv.

 

 

Potek izleta po jezeru Trboje

Dobili se bomo na parkirišču gostišča Kriva Ščuka v vasi Trboje. Tam vas bodo že čakali napihnjeni supi in nasmejan, izkušen vodič. Naši vodiči dobro poznajo okolico, tako da vam bodo med SUPanjem lahko povedali kakšno zanimivost o njej.

Prve korake na supu bomo naredili na idealnem mirnem jezeru. Nato bomo odsupali po jezeru in zaveslali mimo znane Čolnarne Trboje. Izlet bomo nadaljevali proti toku reke Save v smeri Kranja. Pot nas bo vodila skozi kanjon. Med supanjem se boste zagotovo zabavali in tako bomo, kot bi trenil, prisupali do manjšega jezera Breg. Tamkajšnjo pomirjujočo naravo bomo izkoristili za krajši postanek, okrepčilo in lahko malico. Ko bomo pripravljeni, se bomo odpravili nazaj proti izhodiščnemu mestu. Če nam bo čas dopuščal, bomo na jezeru izvedli še kakšno igro na supu.

Ponudba zajema:

  • SUP opremo (sup desko, nastavljivo veslo, varnostno vrvico in po potrebi/želji reševalni jopič),
  • izkušenega SUP vodnika oziroma inštruktorja,
  • prigrizke in izotonične pijače.

Cena:

  • 32 EUR/osebo.
  • v primeru lastne opreme 17 EUR/osebo.

Ni terminov

Trenutno ni na voljo terminov, lahko pa nas kontaktirate po telefonu na: +386 31 838 255 ali po e-mailu na: info@extrememonkey-adventures.com