Enodnevni izleti

Dolina Soče

Reka Soča je svetovno znana po svoji smaragdno zeleni barvi, ki prihaja iz talilnega apnenca v zgornjem toku reke. Pohvalijo jo v glavnem kajakaši, ki prihajajo z vsega sveta, da bi v zgornjem toku premagali divje brzice. A del reke predstavlja tudi umetno jezero v dolini Most na Soči – tja se podajamo mi, »suparji«.

 

most na soči

Potek izleta po dolini Soče

Zjutraj se bomo srečali na dogovorjenem mestu in nadaljevali enourno vožnjo proti Bohinjski Bistrici. Iz Bohinja se bomo odpeljali z avtovlakom do Mosta na Soči – skoraj 10-minutna vožnja v popolni temi skozi 100-letni tunel vas bo dokončno prebudila. Po prihodu na železniško postajo na Mostu na Soči se bomo podali na raziskovanje Soče in Idrijce. Pot bomo nadaljevali ob Soči do Tolminskih korit, smaragdno zelenega kanjona, dolgega približno 200 metrov, širokega pa le nekaj metrov. Po kosilu bomo obiskali Kobariški muzej, ki prikazuje eksponate o dogodkih, ki so se zgodili med prvo svetovno vojno na Soški fronti, kjer je potekala ena od glavnih bitk na hribovitem terenu v zgodovini človeštva. Ernest Hemingway je tam služil kot voznik hitrega avtomobila in prikazal mehkejšo stran bitke v svoji znani knjigi Zbogom, orožje. Vrnitev na izhodiščno mesto bo v poznih večernih urah.

Potovanje v dolino Soče in njeno okolico si lahko popestrite še z nekaterimi aktivnostmi: z raftingom, soteskanjem, spustom po vrvi, pohodništvom, gorskim kolesarjenjem, jahanjem konj, jadralnim padalstvom, masažami, jogo in tudi smučanjem ali deskanjem na snegu v zimskem času.

Ponudba zajema:

  • prigrizke in izotonične pijače,
  • prevoz iz/do vašega hotela oziroma dogovorjenega izhodišča na SUP lokacijo,
  • SUP opremo (desko, veslo, varnostno vrvico, jopič, po potrebi tudi čevlje),
  • SUP vodnika oziroma inštruktorja,

Min. dve osebi:
41 EUR/osebo.

Min. štiri osebe:
38 EUR/osebo.

Ni terminov

Trenutno ni na voljo terminov, lahko pa nas kontaktirate po telefonu na: +386 31 838 255 ali po e-mailu na: info@extrememonkey-adventures.com