Kratek izlet

Zbiljsko jezero

Zbiljsko jezero je umetno jezero v naselju Zbilje blizu Medvod. Nastalo je leta 1953, ko so zajezili reko Savo. Razprostira se med hidroelektrarnama Medvode in Mavčiče. Jezero nudi obilo možnosti za rekreacijo in sprostitev, kot so ribarjenje, čolnarjenje, odbojka na mivki in seveda supanje. Ob Zbiljskem jezeru je tudi nekaj lokalov, kjer si lahko po končanem supanju privoščite okusne sladice ali osvežilen koktail. V bližini Zbiljskega jezera sta vas Dragočajna s kampom in vas Smlednik s Starim gradom. Kratek vzpon vas pripelje do razgledne točke s katere vidite okolijske vasi.

 

Potek izleta po Zbiljskem jezeru

Začetek našega supanja bo ob piceriji Sedmica na zbiljski livadi, kjer lahko brez težav parkirate. Tam vas bodo že čakali napihnjeni supi in nasmejan vodič. Celotna izkušnja supanja bo z njim dobila dodatno perspektivo. S supanjem bomo začeli na mirnem jezeru, ki je idealno za prve korake na supu ali ogrevanje. Naš izlet bo potekal proti toku reke Save v smeri Kranja. Med supanjem bomo zaveslali pod mostom, ki povezuje Zbilje in Smlednik, šli mimo otočkov in se ustavili pri kampu Dragočajna. Po želji se boste tam lahko osvežili v Savi. Po kratkem počitku in okrepčilu se bomo obrnili in odsupali nazaj proti jezeru.

Ponudba zajema:

  • SUP opremo (SUP desko, nastavljivo veslo, varnostno vrvico in po potrebi/želji tudi jopič),
  • SUP vodnika oziroma inštruktorja,
  • prigrizke in izotonične pijače.

Cena:

  • 32 EUR/osebo,
  • v primeru lastne opreme: 17 EUR/osebo.

 

Ni terminov

Trenutno ni na voljo terminov, lahko pa nas kontaktirate po telefonu na: +386 31 838 255 ali po e-mailu na: info@extrememonkey-adventures.com